Lumina albastră, de ce aveți nevoie de ochelari pentru lumea digitală

Lumina albastră, de ce aveți nevoie de ochelari pentru lumea digitală. Ecranele tuturor dispozitivelor vin cu pericole nevăzute pentru noi.

Deși tuturor ne place conectivitatea și divertismentul pe care îl oferă dispozitivele noastre digitale, mulți încep să se întrebe ce înseamnă această creștere a timpului petrecut în ecrane pentru sănătatea ochilor.

Ochelarii de lumină albastră sunt o modalitate excelentă de a vă proteja ochii de lumina artificială. Aceasta e emisă din dispozitive precum telefoane, televizoare, computere, iluminare artificială (adică fluorescentă) și chiar din soare.

În acest articol de blog trecem prin câteva din întrebările frecvente legate de protecția digitală. De asemenea, vedem și cum ochelarii care blochează lumina albastră oferă de trei ori mai multă protecție decât ochelarii standard.

Dar mai întâi, să înțelegem ce este lumina albastră și care sunt efectele acesteia.

Ce este lumina albastră?

Cunoscută sub numele de lumină HEV, lumina albastră are o lungime de undă mai mică (de la 380 la 500 nmm) în comparație cu alte tulpini de lumină. Cu cât lungimea de undă e mai mică, cu atât lumina conține mai multă energie.

E posibil să fiți familiarizați cu lumina cu lungime de undă foarte scurtă sub formă de lumină ultravioletă (UV). Ea vă poate arde pielea sau ochii, deoarece are atât de multă energie.

Lumina albastră conține mai puțină, dar conține totuși o cantitate considerabilă de energie.

Ochii tăi au nevoie de puțină lumină albastră pentru a vedea bine. Suntem expuși luminii albastre în mod natural, de la soare.

Însă, lumina albastră artificială de pe ecrane (monitorul computerului și telefonul) se adaugă la expunerea la lumina albastră naturală din timpul zilei.

Efectele luminii albastre

Avem nevoie într-o anumită măsură de expunerea la lumina albastră. Fără aceasta nu ați putea vedea acea culoare albastră! Lumina albastră are multe funcții importante:

  • vă poate crește vigilența;
  • vă poate îmbunătăți starea de spirit, funcția cognitivă și memoria;
  • poate regla ceasul corpului prin suprimarea melatoninei (hormonul „somnoros” ce vă pregătește pentru somn).

Dar rolul tehnologiei în stilurile noastre de viață moderne înseamnă că ochii sunt expuși luminii albastre artificiale timp de multe ore pe zi. În principal din cauza ecranelor în fața cărora petrecem atât de mult timp.

Ca să nu mai vorbim despre timpul petrecut în ecrane chiar înainte de culcare. Această situație „păcălește” creierul să creadă că ar trebui să rămână treaz.

Prin urmare, expunerea la lumină albastră artificială poate face dificilă adormirea sau relaxarea.

De ce să alegeți protecția împotriva luminii albastre?

Lentilele de protecție digitale contribuie la reducerea expunerii la lumina albastră emisă de dispozitive.

Unele tipuri de lumină albastră pot fi benefice și ajută la reglarea ceasurilor biologice interne ale corpului nostru. Cu toate acestea, anumite tulpini de lumină albastru-violet pot avea un impact negativ asupra ochilor (retinei).

Alături de vârstă, genetică, dietă, stil de viață și ocupație, unii susțin că acest tip de lumină albastră este un factor de risc pentru apariția degenerescenței maculare legate de vârstă.

Aceasta este o deteriorare a părții retinei responsabile pentru o viziune centrală ascuțită.

Problema cu lumina artificială e că majoritatea din noi ne uităm continuu în tehnologiile noastre digitale. Iluminarea fluorescentă și razele UV conțin, de asemenea, lumină albastră, care poate declanșa leziuni ale ochilor.

E posibil să fi observat dureri de cap, ochi uscați, vedere încețoșată și încordare a ochilor când ați petrecut ore întregi în fața ecranului.

Lentilele speciale oferă un „scut protector” care reduce orbirea și lumina albastră de pe ecranele digitale și luminile artificiale.

Cum funcționează ochelarii care blochează lumina albastră?

Lumina albastră este capătul inferior al spectrului vizibil și acoperă lungimi de undă de la 380-500 nm. Ecranele digitale emit radiații electromagnetice într-o gamă largă de frecvențe.

Anumite tulpini de lumină albastră sunt răspândite în lumina soarelui și în multe tehnologii moderne. Toate acestea vă pot afecta ciclul de somn și vă pot provoca oboseală și stări de somnolență.

Lumina albastră are, de asemenea, raze sănătoase, care sunt importante pentru noi. Lentilele pentru lumină albastră vizează în mod specific tulpinile HEV de lumină albastră (415 – 455 nm) predominante în multe tehnologii moderne.

Lentilele de protecție digitală reflectă și filtrează anumite tulpini de lumină albastră. Pe de altă parte, lasă să treacă lumina benefică. Reprezintă un pas dincolo de lentilele tradiționale de computer care doar filtrează această lumină.

Cum ne este afectată sănătatea ochilor?

Anumite studii raportează că 61% dintre adulți suferă de tulburări digitale ale ochilor din cauza utilizării prelungite a dispozitivelor electronice.

După utilizare prelungită, vederea noastră poate fi afectată de oboseala ochilor, vedere neclară, ochi uscați și iritați și dureri de cap.

Studiile au sugerat că există riscuri mai mari pentru anumite tipuri de cancer, diabet, degenerescență maculară, boli de inimă și cataractă prematură.

Amintiți-vă! Dacă aveți simptome, un examen cuprinzător la ochi efectuat de un oftalmolog vă ajută să vă asigurați că nu aveți probleme de sănătate a ochilor. Este ceva ce ar trebui să facem cu toții cel puțin o dată pe an!

Cum pot preveni tulburarea ochilor cauzată de lumina albastră?

O modalitate este de a obține protecție digitală cu ochelarii special realizați pentru acest scop. Acest lucru vă va ajuta să reduceți expunerea la lumina albastră. Ca urmare a acestui fapt, veți putea observa o reducere a oboselii oculare cauzate de dispozitivele digitale.

Oferiți ochilor odihna necesară pentru a se recuprea. La fiecare 20 de minute uitați-vă la un obiect poziționat la 20 de metri distanță de dvs. timp de 20 de secunde.

Rețineți că acest lucru vă ajută la oboseala ochilor când vă aflați în fața dispozitivului digital. Cu toate acestea, nu vă va proteja de efectele potențiale pe termen lung ale luminii albastre.

Pentru o astfel de protecție aveți nevoie de acele lentile despre care am discutat în articol.

Important, asigurați-vă că cei mici sunt supuși unor examinări oculare regulate. De asemenea, se recomandă ca ei să facă pauze mai lungi de la ecranele dispozitivelor digitale.

Lumina albastră tulbură și modelele de somn. În aceste condiții, evitați să permiteți copiilor să folosească tehnologia digitală cu cel puțin 2 ore înainte de culcare.

Concluzie

Am descoperit împreună cum trebuie să abordați problemele cauzate de stitlul de viață contemporan. Cu ajutorul unor ochelari de vedere și ochelari de soare cu lentile speciale nu trebuie să vă mai faceți griji.

Efectele adverse ale luminii albastre vor fi ținute la distanță fără a vă fi afectată activitatea cotidiană. Cu toate acestea nu uitați de pauzele regulate și de controalele anuale la oftalmolog.

Vederea este prețioasă și trebuie să avem grijă de ea. Prețioase sunt și anumite serivicii SEO pentru afacerea dvs. din mediul online. Doriți să vă bucurați de beneficiile oferite de optimizare SEO și link building?

Intrați chiar azi în contact cu noi pentru a descoperi cum vă putem ajuta. Pentru servicii de web design ați ajuns în locul potrivit! Căutarea a luat sfârșit!

Leave a Comment