LED, ghid de comparare a iluminatului în spații umede și ude

LED, ghid de comparare a iluminatului în spații umede și ude. Să descoperim împreună dacă există diferențe notabile între cele două medii.

În discuțiile de zi cu zi folosim termenii de „umed” și „ud” ca și cum ar fi aceiași. Însă, în ceea ce privește iluminarea, acești doi termeni înseamnă lucruri diferite.

Înțelegerea diferenței dintre un LED pentru o locație udă și un LED pentru o locație umedă e esențială. Acest lucru vă ajută să alegeți o iluminare LED adecvată pentru instalația dvs. industrială sau comercială.

Pentru a simplifica puțin lucrurile, aceste evaluări explică nivelurile variate de expunere la umiditate. De asemenea, vedem și cât de bine produsele de iluminat pot rezista acestor ratinguri.

Cu toate acestea, pentru a înțelege complet ce înseamnă locația umedă vs locația udă, trebuie să ne scufundăm puțin mai adânc. Dacă sunteți manager de facilități, e posibil să știți cât de important este să selectați cu atenție iluminatul.

Acest articol de blog explică diferența dintre cele două variante pentru dvs.

Lumini LED pentru zonele ude

Motivul principal pentru care oamenii folosesc corpuri de iluminat pentru zone ude e acela de a adăuga un nivel de siguranță mai crescut în raport cu alte modele standard.

Poate fi o situație problematică și chiar periculoasă atunci când luminile sunt expuse la apă sau umezeală. Poate face ca lumina să nu mai funcționeze și chiar mai rău, să devină un pericol.

Cunoaștem din orele de la școală că apa și electricitatea nu se amestecă bine.

LED-urile au nevoie de curent electric pentru a face lumină. Din păcate, apa servește drept conductor. Când apa face o conexiune la electricitate, aceasta poate provoca electrocutare sau incendii.

Acesta este motivul pentru care e esențial să se prevină acumularea umezelii în corpul de iluminat. De asemenea, apa trebuie să fie ținută departe de toate conexiunile electrice.

Atunci când utilizați corpuri de iluminat clasificate corespunzător în medii umede, acesta asigură că lumina rezistă atâta timp cât a fost concepută.

Este posibil ca luminile pentru medii umede instalate în medii ude să nu funcționeze prea mult timp. Și același lucru este valabil și pentru luminile concepute pentru un mediu uscat poziționate într-un mediu umed.

Folosirea sistemului adecvat de evaluare a mediului pentru iluminat este o investiție sigură. Aveți garanția faptului că luminile funcționează în siguranță și atât timp cât sunt proiectate să funcționeze.

Fiind educat în legătură cu evaluările uscate și umede puteți profita la maximum de achiziția ușoară. Aceste evaluări arată oamenilor unde pot instala anumite corpuri de iluminat.

Alegerea dispozitivului potrivit înseamnă că umezeala nu va afecta lumina și nici nu va cauza probleme de siguranță.

1. Locații uscate

Locațiile care în mod normal nu sunt supuse umezelii se numesc locații uscate. Aceste locații pot include zone supuse unei umezeli scurte.

De exemplu, o clădire aflată în construcție este supusă umezelii. Ar trebui să se asigure o ventilație adecvată pentru a se preveni acumularea umezelii.

2. Locații umede

Locație interioară sau exterioară care este supusă periodic sau în mod normal condensului de umiditate pe, în sau lângă echipamentele electrice.

Aceste locații includ chiar regiuni parțial protejate.

3. Locații ude

Locații în care lichidele, cum ar fi apa, pot stropi, curge sau picura pe echipamente electrice.

Corpurile de iluminat pentru locații ude trebuie construite astfel încât să prevină acumularea apei pe componentele electrice, piesele sub tensiune sau conductoare atunci când intră în contact cu apa.

Iluminare LED pentru locațiile umede

Valorile umede se referă la zonele umede fără expunere directă la apă.

Când luminile sunt marcate corespunzător pentru medii umede, acestea pot fi amplasate în locații precum camere frigorifice, garaje sau vestiarele sălilor de sport.

Folosiți opțiuni de iluminare cu LED pentru umiditate exterioară la iluminatul unui baldachin care nu e expus direct vântului sau ploii.

De asemenea, puteți pune corpurile de iluminat în locații ale clădirilor cu consolă. În aceste condiții nu se va permite scurgerea apei pe componentele electrice. În caz contrar, alegeți soluții de iluminare pentru medii ude.

Deci, ce este mai exact o locație umedă? E o locație parțial protejată, unde un produs se poate umezi sau poate forma periodic condens. În aceste condiții, regiunile care sunt mucegăite și umede sunt numite locații umede.

Aplicații:

  • zone de prelucrare alimentară;
  • zone cu piscine;
  • tuneluri;
  • mine;
  • depozite frigorifice.

Iluminare LED pentru locații ude

Locațiile ude se referă la zonele unde corpurile de iluminat exterioare pot întâlni ploaie, picurare de apă sau alt lichid care ar putea să stropească sau să curgă pe corpul de iluminat cu LED-uri sau pe lampa cu LED-uri.

Când luminile vin în contact cu zăpada sau ploaia în exterior, oamenii au nevoie de opțiuni de iluminare cu LED-uri  pentru medii ude acolo unde se află.

Acestea includ tipul de expunere directă la apă.

Lămpile pentru inundații sau luminile de pe stadioane trebuie să aibă o rezistență la medii ude. Când o opțiune de iluminare e marcată ca fiind adecvată pentru o locație udă aceasta poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior.

Aplicații:

  • autostrăzi;
  • spălătorii;
  • iluminatul stadioanelor;
  • platforme offshore;
  • zone cu piscine.

Iluminare LED pentru locații umede și ude

Când instalația dvs. are nevoie de iluminat conceput special pentru a rezista expunerii la umezeală, atunci știți deja de ce aveți nevoie de LED-uri.

Cu toate acestea, ceea ce de fapt nu știți este tipul de iluminat cu LED rezistent la umiditate de care ați putea avea nevoie. Sperăm că acum vă simțiți încrezători în luarea deciziei corecte pentru cerințele dvs. speciale de iluminat.

În cazul în care luminile vor fi expuse la umezeală sau apă pentru o perioadă lungă de timp va trebui să achiziționați soluții de iluminare cu LED pentru medii ude.

Cu toate acestea, dacă vă faceți griji doar cu privire la stropiri ocazionale sau niveluri ridicate de umiditate, atunci aveți nevoie de iluminare cu LED pentru locații umede.

Nu sunteți sigur cu privire la soluțiile de iluminare pe care trebuie să le cumpărați? Nu ezitați să contactați inginerii noștri de iluminat de la Klus Design România!

Nu în ultimul rând, pentru servicii SEO sau de link building vă invităm să intrați în contact cu echipa de la Protrain!

Leave a Comment